Tomorrowland: 75 mensen gearresteerd, 148 betrapt met drugs

Het parket van Antwerpen en de politiezone Rupel blikken terug op het eerste weekend van het dancefestival Tomorrowland en hebben de resultaten bekendgemaakt.

Er werden 75 mensen gearresteerd, van wie 23 gerechtelijk en 52 bestuurlijk. De meeste arrestaties waren voor openbare dronkenschap, overlast en het illegaal binnendringen van het festivalterrein.

Ook werden 148 festivalgangers betrapt met een gebruikershoeveelheid drugs. Zij kregen een onmiddellijke minnelijke schikking aangeboden door het parket. De verdovende middelen werden meteen in beslag genomen.

17 mensen die betrapt werden op het dealen van drugs of oplichting terzake, kregen van het parket een rechtstreekse dagvaarding voor een themazitting van 25 oktober 2023.

Verder werden er 73 aangiftes genoteerd tijdens het eerste weekend met betrekking tot zakkenrollerij, grijpdiefstallen van halskettingen, oplichting m.b.t. toegangsbandjes, diefstallen uit of beschadigingen van voertuigen. De organisatie stelt lockers ter beschikking, waar festivalgangers hun kostbare spullen veilig kunnen opbergen.

De politie is tevreden over het verloop van het eerste weekend van Tomorrowland. Er zijn geen grote incidenten geweest en de veiligheid is gewaarborgd. De politie blijft tijdens het tweede weekend alert en zal streng optreden tegen overtredingen.

Tips voor festivalgangers

  • Laat je waardevolle spullen thuis of bewaar ze in een locker.
  • Ga niet met vreemden mee.
  • Drink niet te veel alcohol.
  • Laat je niet provoceren door anderen.
  • Neem contact op met de politie als je iets verdachts ziet.