Nieuwe advocaten Taghi weigeren deel te nemen aan Marengo liquidatieproces

De nieuwe advocaten van Ridouan Taghi weigeren deel te nemen aan het Marengo liquidatieproces.

De advocaten van Ridouan Taghi, Michael Ruperti, Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen, hebben besloten niet langer deel te nemen aan zittingen van het Marengo-proces. Dit totdat ze het volledige dossier hebben kunnen lezen. Het dossier bestaat uit zeker 50.000 pagina’s.

De advocaten hadden eerder om uitstel gevraagd, maar dat werd door de rechtbank afgewezen. De advocaten vinden dat ze niet goed kunnen verdedigen zonder kennis van het gehele dossier. Ze zeggen dat dit in strijd is met hun beroepsethiek en verplichtingen.

De rechtbank heeft het uitstel afgewezen om verdere vertraging van het proces te voorkomen. De zaak loopt al enkele maanden achter door de arrestatie van Taghi’s vorige advocaat Inez Weski.

Het liquidatieproces Marengo loopt sinds 2018. Er staan zeventien mensen terecht, waaronder Ridouan Taghi. Tegen Taghi is levenslang geëist. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van het besluit van de advocaten zijn voor het proces. De rechtbank zal zich hierover moeten buigen.