Tonnen cash, drugs en zeven Rolex-horloges in onderzoek witwassen miljoen euro

In een onderzoek naar witwassen heeft de FIOD invallen verricht en onder meer zeven Rolex-horloges, tonnen cash en drugs aangetroffen en in beslag genomen.

De hoofdverdachten in het onderzoek naar het witwassen van rond de miljoen euro zijn een 41-jarige man en een 40-jarige vrouw uit de gemeente Westland. De FIOD hield ook nog een 42-jarige man aan. Hij sprong voorafgaand aan een doorzoeking van een bedrijfspand uit het raam. Hij wordt verdacht van witwassen en het in bezit hebben van een automatisch vuurwapen.

Uit onderzoek van de FIOD blijkt dat de legale inkomsten van de aangehouden man en vrouw uit de gemeente Westland vermoedelijk niet hoog genoeg waren om hun uitgaven te verklaren, meldt een woordvoerder. Zo huurde de man en vrouw een exclusieve auto en zij kochten een huis zonder hypotheek. Bij de doorzoekingen werd ook wiet en kilo’s drugs aangetroffen en in beslag genomen.

De FIOD doorzocht met de politie in totaal vijf panden. Het gaat om een woning en een garage in gemeente Westland. In Zoetermeer werd een woning doorzocht en in Den Haag een bedrijfspand en een woning. Er is behalve op drugs ook beslag gelegd op digitale en fysieke administratie.

Bij de actie is bijna 200.000 euro cash, een Audi Q7, een BMW M6, een Range Rover Evoque, een motorscooter, drie scooters, jetski en een crossmotor in beslag genomen. Verder zijn er Rolex-horloges aangetroffen, waarvan een deel verstopt lag in een verborgen ruimte achter plinten. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.