Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Hoofdagent uit Rotterdam die gepakt werd met drugs en ponypacks buiten functie gesteld

Een hoofdagent die gepakt werd met drugs en ponypacks is buiten functie gesteld.

De 30-jarige agent uit Rotterdam werd op vrijdag 22 mei aangehouden door de politie. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie over het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie door een politieagent. Daarbij kwam de man in beeld en is vervolgens aangehouden.

Uit dat onderzoek bleek dat de medewerker vermoedelijk drugs gebruikte. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van gebruikshoeveelheden drugs. Ook trof de politie bij de man lege drugsverpakkingen (ponypacks) aan. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de 30-jarige medewerker veelvuldig het bedrijfsprocessen systeem van de politie raadpleegde. Nader onderzoek moet uitwijzen of deze bevragingen in directe relatie stonden tot zijn werkzaamheden in het team waarin hij werkzaam was. In een specifiek geval is inmiddels vastgesteld dat er sprake is geweest van overdracht van informatie van de politie met een burger buiten de politie organisatie, aldus een woordvoerder.

De politie Rotterdam heeft de hoofdagent nu buiten functie gesteld wegens een ernstig vermoeden van plichtsverzuim. De hoofdagent wordt verdacht van drugsbezit, schending ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. De medewerker zit nog altijd in voorarrest. De raadkamer verlengde 4 juni zijn hechtenis met 30 dagen.