© Politie

Tonnen euro’s cash, 40 kilo hasj en automatische vuurwapens in beslag genomen in Rotterdam

Nerveus gedrag van een 31-jarige Rotterdammer heeft de politie op het spoor gebracht van een woning vol met tonnen cash geld, tientallen kilo’s hasj en automatische vuurwapens.

Tijdens een verkeerscontrole donderdagavond werd een man in Rotterdam nogal nerveus en al snel bleek waarom. In zijn jaszak had hij 85.000 euro bij zich waarvan hij niet kon verklaren waar het vandaan kwam. Omdat de politie vermoedde dat het mogelijk om crimineel verkregen vermogen ging werd de woning van de man in de Wijnbrugstraat in het centrum doorzocht.

In het pand werden wapens, drugs en geld aangetroffen. Het ging om zes vuurwapens, waarvan twee automatische, 40 kilogram hasj en 200.000 euro cash. De drugs, wapens en geld zijn in beslag genomen.

Eerder deze week was het ook al raak bij een controle op de Binnenrotte. Een man werd gefouilleerd en hij bleek 10.000 euro op zak te hebben. Bij controle van zijn woning aan de Oppert werd nog eens 51.000 euro gevonden.

In Rotterdam-Hillegersberg werd na een tip een onderzoek verricht in een woning aan de Lamsrustlaan. Dat leidde tot de inbeslagname van een pand met een waarde van circa 850.000 euro. Wat de reden was voor inbeslagname is niet bekendgemaakt. Verder zijn er nog sieraden, tasjes met geld en andere dure spullen in beslag genomen door de politie.