Een deel van de aangetroffen tonnen euro's cash. © Politie

Tonnen euro’s cash, veel drugs en vuurwapens gepakt bij invallen Amsterdamse drugsbende

De politie heeft grote partijen drugs, tonnen cash en zes vuurwapens gepakt bij invallen in een onderzoek naar een Amsterdamse drugsbende.

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek kreeg de recherche vier verdachten in beeld die mogelijk betrokken zouden zijn bij drugshandel. Op dinsdag zijn er aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. De invallen vonden plaats in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Lelystad, Zandvoort en een badplaats in Spanje.

Bij de doorzoekingen werden grote hoeveelheden softdrugs, elf voertuigen, zes vuurwapens en een contant geldbedrag van enkele honderdduizenden euro’s aangetroffen en in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze goederen met winsten uit de handel in verdovende middelen zijn verkregen.

De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam, Amstelveen, Zandvoort en Uithoorn. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een deel van de aangetroffen tonnen euro’s cash. © Politie