Vrouw zwaargewond na ontploffing explosief bij woning Zwolle

In Zwolle is een vrouw zwaargewond geraakt bij een explosie.

Bij de meldkamer kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht melding binnen over een explosie aan de Puntmos. Ter plaatse bleek flinke zichtbare schade aan de voordeur van de woning. De bewoonster was op het moment in de gang achter de voordeur toen het projectiel afging. Zij raakte hierdoor zwaargewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning zijn ook andere zaken beschadigd geraakt.

De politie heeft kort na aankomst in de omgeving gezocht en heeft met omwonenden gesproken. Ook werd onderzoek verricht in de woning. Uit de eerste bevindingen met getuigen is gebleken dat er kort voor, tijdens, of na het incident een aantal mensen wegliep of rende. Hierbij werd hardop gelachen. Het vermoeden bestaat dat dit een groepje jongeren was, aldus getuigen.

De politie onderzoekt ook het bestaan van eventuele actuele conflicten met de bewoners en derden als eventueel motief voor deze laffe daad. Er wordt dan ook uitgegaan van het opzettelijk teweeg brengen van een ontploffing door één of meer nog onbekende daders. De recherche onderzoekt de zaak grondig maar doet ook de oproep aan verantwoordelijken zich te melden bij de politie.