ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Topcrimineel Ridouan T. ‘verbleef al jaren in villa met dichte gordijnen’ in Dubai

De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., blijkt al jaren in een villa in Dubai te hebben verbleven.

Dat meldt politiechef Jamal Al Jallaf tegen Nieuwsuur. Ridouan T. kwam in 2016 het land binnen met een officieel Nederlands paspoort dat niet op zijn eigen naam stond. De autoriteiten melden dat hij dus niet met zijn achternaam T. het land in kwam.

Volgens de politiechef zat de verdachte in een villa in een nieuwbouwwijk. De gordijnen waren altijd dicht en van buiten kon niemand zien of er iemand binnen aanwezig was. De politie spoorde T. op met klassiek recherchewerk. Zijn contacten met familie, vrienden en kennissen zouden hebben geleid tot de aanhouding.

Na een verzoek uit Nederland kwam de politie in Dubai in actie en hield Ridouan T. samen met een naar verluidt Aziatische vrouw aan. De aanhouding verliep snel en zonder problemen. T. wordt zowel door Nederland als Marokko gezocht voor betrokkenheid bij liquidaties. Of Marokko ook een uitleveringsverzoek gaat indienen is nog niet bekend.

De politie in Nederland kwam ook in actie en heeft na de aanhouding van Ridouan T. invallen verricht. Het gaat om meerdere huiszoekingen bij verdachten in onder meer Utrecht en Vianen. Eén van de opgepakte personen zou een zus van topcrimineel Ridouan T. zijn.