De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Tot 10 jaar cel geëist voor doorzeven woning met machinegeweer in Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot tien jaar cel geëist voor het doorzeven van een woning met een machinegeweer in Amsterdam.

Het schietincident vond in de nacht van 25 op 26 augustus 2020 plaats. Hierbij raakte een man gewond. De daders schoten 21 keer op de woning van het slachtoffer. De aanslag vond ongeveer twaalf uur na een andere schietpartij in dezelfde straat plaats. Rapper Bigidagoe, die officieel Denzel S. heet, raakte bij die schietpartij gewond.

De politie stelde een onderzoek in en kwam de verdachten op het spoor via de gebruikte vluchtauto. De Renault Megane bleek in een lopend onderzoek van de Rotterdamse politie onder cameratoezicht te staan. Zodoende zijn er camerabeelden waarop is te zien dat de Renault Megane voorafgaand aan de actie in Amsterdam door drie mannen grondig wordt schoongemaakt. De vluchtauto wordt na de beschieting getraceerd en in de kofferbak blijkt onder een vest een automatisch vuurwapen te liggen, samen met handschoenen met daarop het DNA van alle drie de verdachten.

Het gaat om een man van inmiddels 20 jaar uit Amsterdam, een man van 21 jaar uit Grave en een man van 22 jaar uit Hoogvliet Rotterdam, die worden verdacht van medeplegen poging doodslag en van wapenbezit. De officier van justitie heeft tot tien jaar cel tegen het drietal geëist.