Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

OM: ‘Veel nieuwe verklaringen‘ in onderzoek naar dodelijke mishandeling Nederlanders op Mallorca

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt veel nieuwe verklaringen te hebben in het onderzoek naar de dodelijke mishandeling door een groepje Nederlanders op Mallorca.

In het onderzoek naar de gewelddadigheden op 14 juli in El Arenal op Mallorca zijn de afgelopen tijd veel nieuwe verklaringen afgelegd. Getuigen, verspreid over het land, die inmiddels terug zijn van vakantie, hebben een afspraak of zijn door de politie gehoord, aldus een woordvoerder.

In het onderzoek zijn tot nu toe dertig verklaringen afgelegd die in combinatie met de beschikbare beelden en de informatie uit de aangiften bijdragen aan het beeld van de toedracht van de verschillende geweldsincidenten. Ook komen van deze getuigen nog nieuwe beelden binnen die zij in de vroege ochtend van 14 juli hebben gemaakt in het café of op de boulevard in El Arenal.

Al het materiaal wordt zorgvuldig onderzocht en de informatie wordt bijeen gebracht om duidelijk te krijgen wie al dan niet bij de gewelddadigheden betrokken waren en wat een ieders rol en aandeel daarbij was. Het OM verwacht dat er de komende tijd nieuwe aanhoudingen zullen worden verricht.

Vandaag staan de twee verdachten die als eerste zijn aangehouden bij de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland. Zij worden verdacht van medeplegen doodslag, medeplegen poging doodslag en openlijk geweld. De rechter zal eind van de dag beslissen of de twee verdachten, een 18-jarige en een 19-jarige Hilversummer, langer vast moeten blijven.