© crime-nieuws.nl

Tot 14 jaar geëist voor doodschieten man in Hoofddorp vanwege financieel conflict

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 14 jaar cel geëist voor doodschieten man in Hoofddorp vanwege financieel conflict.

Op dinsdag 13 april heeft het Openbaar Ministerie Noord-Holland onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 14 en 10 jaar geëist tegen twee mannen voor het medeplegen van doodslag op een 20-jarige man op 1 april vorig jaar in Hoofddorp. De verdachten, een 20-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Aalsmeer, hebben volgens het OM samen op klaarlichte dag het slachtoffer doodgeschoten op een parkeerplaats in een woonwijk.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat er sprake was van een financieel conflict tussen de 20-jarige verdachte en het slachtoffer, nadat het slachtoffer de verdachte beschuldigde van een woninginbraak bij een familielid en hem vervolgens oplichtte. Na een confrontatie tussen de verdachte en het slachtoffer, waarbij het slachtoffer weigerde te betalen, is de verdachte zijn vuurwapen gaan halen en heeft hij gericht meerdere kogels op het slachtoffer afgevuurd, waarvan er één fataal bleek.

De verdachten hebben die dag op verschillende momenten onenigheid gehad met het slachtoffer, waarbij de 25-jarige verdachte op de hoogte was van het financieel conflict en zelfs op zoek was naar een confrontatiemogelijkheid met het slachtoffer. Het bewijs tegen de verdachten is gebaseerd op tactisch onderzoek, camerabeelden en forensische resultaten. Zo blijkt uit sporenonderzoek dat DNA-materiaal van beide verdachten is aangetroffen op het vuurwapen en blijkt uit bekeken camerabeelden dat de 20-jarige verdachte de schutter was en de 25-jarige verdachte de vluchtauto bestuurde.

De officieren van justitie hebben aangegeven het medeplegen van doodslag bewezen te achten en eisen daarom onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 14 en 10 jaar tegen de verdachten. Het is nu aan de rechter om uitspraak te doen in deze zaak.