9,5 miljoen euro aan cocaïne gepakt tussen mango’s in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is voor 9,5 miljoen euro aan cocaïne gepakt tussen de mango’s.

Op donderdagochtend heeft de Douane tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven een grote hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. Het gaat om maar liefst 129 kilo met een straatwaarde van ruim 9,5 miljoen euro. De verdovende middelen waren verstopt in de achterwand van een koelcontainer die gevuld was met mango’s uit Peru. Het fruit was bestemd voor een bedrijf in de provincie Zuid-Holland, maar heeft niets te maken met de smokkel.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, is belast met het verdere onderzoek naar de zaak. De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

Het is niet de eerste keer dat er drugs worden gevonden in de Rotterdamse haven. De Douane voert regelmatig controles uit en probeert op deze manier de smokkel van verdovende middelen tegen te gaan. De inzet van het HARC-team heeft in het verleden al geleid tot de onderschepping van grote hoeveelheden drugs.

©️ OM