Tot 18 jaar voor rovende broers na overval met levensechte oude mannen maskers

De rechtbank in Engeland heeft twee broers veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen voor een overval met levensechte maskers van oude mannen.

De broers sloegen op 27 september 2021 toe bij een juwelier in Essex, ten noorden van Londen. De overvallers bedreigden het personeel en eisten buit. Eenmaal binnen wisten ze een Rolex horloge van een medewerker buit te maken. Vervolgens doorzochten ze het personeelsruimte tot het alarm afging en de twee op de vlucht zijn geslagen.

De broers bleven enige tijd uit handen van de politie tot juni vorig jaar. Tijdens een controle door patrouillerende agenten troffen ze per toeval in een auto van één van de broers de twee maskers en de kleding aan die tijdens de overval waren gebruikt. Ook lag er een tas met onder meer een bijl en mes. 

De politie deed onderzoek naar de maskers en trof dna van de mannen aan. De twee zijn nu schuldig bevonden door de rechtbank en veroordeeld tot 13 en 18 jaar celstraf. De buitgemaakte Rolex van circa 15.000 pond is nooit teruggevonden.

©️ Essex Police