© Crime-Nieuws.nl

Tot 21 jaar cel voor Nederlanders na drugstransporten in kippenvlees

Een Britse heeft tot 21 jaar cel opgelegd aan twee Nederlanders voor grootschalige smokkel van heroïne en cocaïne verstopt tussen kippenvlees.

Volgens de Britse autoriteiten waren de 36-jarige Dominique Da C. en de 34-jarige Shahzad B. betrokken bij het importeren van grote hoeveelheden harddrugs. De partijen werden in Nederland verstopt tussen ladingen kippenvlees en vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk. Uit onderzoek blijkt dat er verschillende drugstransporten zijn gedaan in 2016 en 2017. De criminele organisatie zou voor zeker 5 miljoen Britse pond aan drugs het land hebben binnengebracht.

Op verzoek van de Britse autoriteiten werden de verdachten door de Nederlandse politie aangehouden. De verdachten zijn uiteindelijk uitgeleverd en vastgezet. De criminele organisatie waar de Nederlanders onderdeel van waren, stond bekend als de ‘chicken run drugs gang’. B. zou de leider zijn geweest van de Nederlandse tak, en was verantwoordelijk voor het organiseren van de transporten. Hij regelde onder meer het kippenvlees waar de drugs tussen verstopt werd.

De rechtbank heeft tot nu toe dertien personen veroordeeld voor de drugssmokkel. Er is in totaal 129 jaar gevangenisstraf opgelegd. De Nederlanders hebben ook langdurige straffen opgelegd gekregen. B. moet 21 jaar de cel en verdachte Da C. moet 7 jaar de gevangenis in voor betrokkenheid bij de drugstransporten.