De daders van de liquidatie op de Rechthuislaan in Rotterdam. © Politie

Tot 24 jaar gevangenisstraf voor liquidatie (verkeerde) persoon met machinegeweer in Rotterdam

De rechtbank heeft tot 24 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een liquidatie in Rotterdam. De omgekomen man zou naar verluidt niet het doelwit zijn geweest.

De rechtbank heeft twee mannen schuldig bevonden inzake betrokkenheid bij de liquidatie van de 32-jarige Dairon ‘Dayo’ Alberto. De vermeende schutter, de 26-jarige Stephen R., heeft 24 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen voor de liquidatie met machinegeweer. De bestuurder van de vluchtscooter, de 23-jarige Morguinne H., kreeg 15 jaar cel opgelegd voor zijn rol. De officier van justitie had 20 en 25 jaar geëist tegen de verdachten.

Op 23 oktober 2018 werd de 32-jarige Dairon ‘Dayo’ Alberto met tientallen kogels uit een machinegeweer doodgeschoten op de Rechthuislaan in Katendrecht. De schietpartij was vermoedelijk een wraakactie voor een liquidatie een jaar eerder. Het OM houdt er ernstig rekening mee dat vermoedelijk een ander persoon het doelwit zou zijn geweest, omdat de schutter ook schoot op een groep mannen die wegrende toen het vuur werd geopend. Na onderzoek kwamen twee mannen in beeld als mogelijke verdachte. De verdachten zijn beiden herkend na onderzoek en via camerabeelden.

De daders van de liquidatie op de Rechthuislaan in Rotterdam. © Politie