Maccie en FB pillen © crime-nieuws.nl (Crime Nieuws)

Tot 4,5 jaar cel voor XTC-fabriek met grote partij MDMA-kristallen in vriezers en vuurwapens

De rechtbank heeft een man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de productie van harddrugs en bezit van vuurwapens.

In een woning in Eindhoven werd in juli 2017 een drugslab aangetroffen. Op dat moment waren een 22-jarige man uit Son en Breugel en een 27-jarige man uit Sprang-Capelle aanwezig. De twee werden aangehouden en de politie doorzocht het pand.

Op de bovenverdieping en in vriezers in de schuur werden grote hoeveelheden MDMA-kristallen en -pillen aangetroffen. Verder lagen er ook nog hoeveelheden grondstoffen en hardware die gebruikt wordt bij de productie van synthetische drugs. Op basis van getuigenverklaringen kwam een 46-jarige man uit Helmond in beeld als mogelijke verdachte.

De man was voormalig huurder van de woning en hij was in de buurt van de woning gezien terwijl hij jerrycans en vuilniszakken droeg waaruit een aceton lucht kwam. In een opslagbox die hij huurde zijn later meerdere vuurwapens en een partij munitie aangetroffen.

Bij het bepalen van de straffen weegt de rechtbank onder meer mee dat de mannen zich schuldig maakten aan het op grote schaal produceren van harddrugs en/of de voorbereiding daarvan, middenin een woonwijk. De hoofdverdachte heeft 54 maanden cel opgelegd gekregen. De twee andere mannen moeten elk 12 maanden zitten voor hun aandeel.