© crime-nieuws.nl

Tot 5 jaar cel geëist voor buitmaken bijna 400.000 euro cash bij woningoverval in Zeeland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot vijf jaar gevangenisstraf geëist voor een woningoverval waarbij bijna 400.000 euro cash werd buitgemaakt van muziekfestival Hrieps.

Op 12 mei 2019 vielen drie verdachten het huis binnen van de moeder van de organisator van het Zeeuwse muziekfestival Hrieps. De opbrengst van het festival (ruim 360.000 euro) werd in het huis bewaard en door de verdachten die binnenbraken en in samenwerking met de andere verdachten buitgemaakt.

‘Voor de kick en het lekker snel kunnen opmaken van een leuke stapel geld zonder dat je er voor hoefde te werken, waren de daders van deze overval bereid mensen, die hun hart en ziel in een festival staken, emotioneel én financieel te benadelen. Verwerpelijk en crimineel,’ aldus de officier van justitie tijdens de rechtszaak.

Tegen de vier mannen die voor de rechter stonden zijn straffen van vijf jaar geëist. Tegen een vijfde man werd 4,5 jaar gevangenisstraf geëist. Een zesde verdachte die na de overval zou hebben meegeteld, verdeeld en de buit hebben veiliggesteld is vrijspraak geëist vanwege gebrek aan bewijs. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.