Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tot 5 jaar cel voor gewelddadige overval Mark Gillis van Massa is Kassa op vakantiepark

De rechtbank Oost-Brabant heeft twee mannen uit ‘s-Hertogenbosch en Den Haag veroordeeld tot 5 jaar cel voor een gewelddadige overval op een chalet op vakantiepark Prinsenmeer. Het slachtoffer, Mark Gillis zoon van Peter Gillis van het tv-programma Massa is Kassa, werd bij de overval zwaar mishandeld en vastgebonden. Een derde verdachte, uit Tilburg, is vrijgesproken.

De overval vond plaats in november 2021. Het slachtoffer kwam thuis bij zijn chalet en werd door drie mannen overvallen. De mannen gebruikten geweld om het slachtoffer te overmeesteren, waaronder schoppen, slagen, een taser en pepperspray. Het slachtoffer werd vastgebonden met duct tape en een telefoonkabel. De overvallers gingen er met onder meer horloges, een telefoon, een zonnebril en geld vandoor.

De man uit Den Haag bekende als enige dat hij bij de overval betrokken was. Hij verklaarde dat het niet om een overval ging, maar om een zakelijk geschil dat iemand had met het slachtoffer. De mannen uit ‘s-Hertogenbosch en Tilburg ontkennen kort gezegd bij de overval betrokken te zijn geweest.

De rechtbank acht de verklaring van de man uit Den Haag niet geloofwaardig. De rechtbank baseert zich op de aangifte van het slachtoffer, camerabeelden en DNA-sporen. De man uit Den Haag is net als de man uit ‘s-Hertogenbosch verantwoordelijk voor de gewelddadige roofoverval.

De man uit Tilburg is vrijgesproken omdat de rechtbank niet wettig en overtuigend bewezen vindt dat hij bij de overval betrokken was. De rechtbank vindt de verklaringen over een alternatief scenario stroken niet met de bewijsmiddelen in deze zaak.

De rechtbank vindt de straf van 5 jaar cel voor beide mannen passend. De rechtbank weegt mee dat een woning een veilige omgeving moet zijn. Het is zeer beangstigend om midden in de nacht bij en in de woning te worden overvallen met geweld en dreiging met geweld. Slachtoffers van zo’n gewelddadige overval krijgen vaak te maken met psychische gevolgen die nog lange tijd hun leven zullen beïnvloeden.

De mannen zijn ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer van ruim 13.500 euro.