© YouTube (foto ter illustratie)

Tot 6 jaar geëist voor postpakketten met tientallen kilo’s crystal meth vanuit Zuid-Amerika naar Nederland

Justitie heeft tot zes jaar gevangenisstraf geëist voor postpakketten met tientallen kilo’s crystal meth.

De rechtszaak draait rond de invoer van pakketten methamfetamine vanuit Zuid-Amerika naar Nederland. In november 2020 onderschepte de Duitse douane een postpakket uit Mexico met ongeveer 15 kilo drugs. De eindbestemming bleek Nederland te zijn.

Er zijn in 2020 zeker zeven soortgelijke pakketten verstuurd vanuit Mexico en Colombia. Dat blijkt volgens justitie uit chats en bankgegevens van de verdachten en informatie van internationale koeriersbedrijven. Het onderzoek naar berichten in telefoons van de verdachten bracht volgens een woordvoerder ook drie latere zendingen in 2021 aan het licht. 

Een van de verdachten is in een andere zaak veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie tot een gevangenisstraf van 8 jaar en een geldboete van 40.000 euro. Het OM wil daar nu nog eens 6 jaar aan toevoegen voor de pakketten methamfetamine. 

De tweede verdachte had volgens de officier van justitie een faciliterende rol bij de invoer van meerdere pakketten methamfetamine. Tegen hem is 4 jaar gevangenisstraf geëist. Een derde verdachte hoorde drie jaar cel tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.