© crime-nieuws.nl

Tot 70 maanden cel geëist voor honderdduizenden pillen in loods Koudekerk aan den Rijn

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen tot 70 maanden geëist voor honderdduizenden pillen in een loods in Koudekerk aan den Rijn.

Het onderzoek werd gestart nadat bleek dat het perceel aan de Lagewaard niet gebruikt werd als autobedrijf zoals het verhuurd was. Er was geen autovoorraad en er was ook geen gereedschap. De douane constateerde later ook nog een vreemde geur. Een drugshond werd erbij gehaald en die sloeg aan, maar werd op dat moment niets gevonden.

De politie besloot verborgen camera’s op te hangen in de loods. In december 2021 werd er veel activiteit geconstateerd. Verschillende mannen waren druk met het aanvoeren van materialen waarmee een verborgen ruimte in een auto werd gebouwd. Toen er vervolgens op 28 december ook nog grote hoeveelheden oranje, witte en blauwe pillen in de loods aanwezig waren besloot de politie in actie te komen.

Bij de inval zijn direct vier verdachten aangehouden. Uit analyse bleek dat het ging om speed en xtc pillen. In totaal ruim 302.000 stuks. Twee Hagenaars van 33 en 50 jaar en een 30-jarige Delftenaar stonden nu hiervoor bij de rechtbank. De officier eiste tegen de Delftenaar zeventig maanden cel, tegen de 33-jarige Hagenaar zestig maanden cel en tegen de 55-jarige Hagenaar 52 maanden cel. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.