© Landelijk Parket

Tot 9 jaar cel voor kopstukken motorclub Satudarah

De rechtbank heeft leden van Satudarah veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 9 jaar in verband met afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen en drugsdelicten.

Volgens justitie was er sprake van een criminele organisatie en de rechtbank is hierin meegegaan. De leider, de 42-jarige Stefan P., is veroordeeld tot 9 jaar cel. Verder kregen de andere verdachten jarenlange celstraffen opgelegd.

Paul S. (35 jaar) maakte 2 jaar deel uit van het samenwerkingsverband. Hij krijgt een gevangenisstraf van 7 jaar mede vanwege 2 afpersingen en verboden wapenbezit. Paul S. werd eerder veroordeeld voor geweld- en drugsdelicten.

Dave E. (44 jaar) wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Hij nam gedurende 4,5 maand deel aan de criminele organisatie en is daarnaast schuldig bevonden aan twee afpersingen en het in bezit hebben van munitie. Hij werd in 2016 nog tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens harddrugs.

Anthony P. (37 jaar) nam 3 jaar deel aan het criminele samenwerkingsverband, pleegde twee afpersingen en overtrad de Opiumwet. Hij krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 5 jaar. Op zijn strafblad staat een veroordeling voor poging doodslag en openlijke geweldpleging.

Emanuel P. (36) was 3 jaar lid van de criminele organisatie en betrokken bij 1 afpersing. Hij krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Hij werd eerder veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Dirceu P. (35) was 2,5 jaar lid van de criminele organisatie en was betrokken bij 2 afpersingen. Hij heeft geen strafblad. De rechtbank legt hem een gevangenisstraf op van 3,5 jaar.

Het is niet bekend of de veroordeelde Satudarah leden in hoger beroep gaan inzake de uitspraak. Justitie kan ook nog in beroep gaan aangezien de rechtbank lagere straffen heeft opgelegd dan geëist werd door de officier van justitie.