Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Fransman aangehouden voor witwassen na vluchtpoging door Vinkeveense plas

De politie heeft een Fransman aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte sprong met kleding aan het water in tijdens een vluchtpoging.

Op vrijdagochtend zagen weggebruikers op de A2 een zwaar beschadigde bestelbus rijden richting Amsterdam. De politie werd gewaarschuwd en er is vervolgens een onderzoek ingesteld. Op de carpoolplaats bij Vinkeveen zagen agenten het busje staan, zonder bestuurder erin.

Even later zagen andere agenten een man lopend de N201 oversteken bij de brug bij de Demmerikse Sluis in Vinkeveen. De man leek op de vlucht te zijn en sprong met kleren aan het water in. Hij wilde er bij het zien van politie niet uitkomen. Met behulp van een helikopter en een boot kon de verdachte uit het water worden gehaald/gesommeerd.

De man bleek sleutels van de zwaar beschadigde bestelbus op zak te hebben. Daarnaast had de Fransman een groot geldbedrag bij zich. De 29-jarige man had hier geen goede verklaring voor en is aangehouden in verband met witwassen. De verdachte zit vast en wordt verhoord.