Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tot levenslang opgelegd aan vijf leiders beruchte bende Gangster Disciples

In de VS zijn de leiders van de beruchte bende Gangster Disciples veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen tot levenslang.

Vijf leiders van de Gangster Disciples, een bende met een lange geschiedenis van criminaliteit en geweld, zijn veroordeeld in het Zuidelijk District van Illinois voor hun betrokkenheid bij een jarenlange criminele samenzwering op staatsgrensoverschrijdend niveau. Deze samenzwering omvatte drugshandel, getuigebeïnvloeding en meerdere moorden.

De veroordeelde leiders en hun straffen zijn:

  • Frank Smith, aka Little Frank, aka Red Beard, 50, uit Naperville, Illinois – levenslange gevangenisstraf.
  • Warren Griffin, aka GG, aka Big Head, 54, uit Glenwood, Illinois – levenslange gevangenisstraf.
  • Sean Clemon, aka Pops, 53, uit Cape Girardeau, Missouri – levenslange gevangenisstraf.
  • Dominique Maxwell, aka D-Mac, aka Monster, 31, uit Cape Girardeau, Missouri – levenslange gevangenisstraf.
  • Anthony Dobbins, aka Crazy, aka Tony Rome, 55, uit East St. Louis, Illinois – 32 jaar gevangenisstraf.

De veroordeelden werden schuldig bevonden aan criminele samenzwering, moord in dienst van een criminele organisatie en gerelateerde vuurwapenmisdrijven na een juryproces van zes weken. De rechtshandhaving beschouwt deze veroordelingen als een ernstige slag tegen het criminele netwerk van de Gangster Disciples.

Deze zaak benadrukt het engagement van de autoriteiten om gewelddadige criminele organisaties te ontmantelen en de daders verantwoordelijk te houden voor hun daden. Het Ministerie van Justitie en zijn partners in rechtshandhaving streven ernaar gerechtigheid te bieden aan slachtoffers en de gemeenschap te beschermen tegen gewelddadige misdaden.