Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Bulletproof hostingdienst LolekHosted.net ontmanteld in Polen

Het Poolse Centrale Bureau voor Cybercriminaliteit, onder toezicht van het Regionaal Parket in Katowice, heeft actie ondernomen tegen LolekHosted.net, een bulletproof hostingdienst die door criminelen werd gebruikt voor wereldwijde cyberaanvallen.

Vijf beheerders zijn gearresteerd en alle servers zijn in beslag genomen, waardoor de dienst niet langer beschikbaar is. Dit succesvolle optreden volgt op een complex onderzoek dat ondersteund werd door Europol en het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI).

Bulletproof hosting biedt online infrastructuur aan waarbij exploitanten vaak negeren waar klanten hun domeinen voor gebruiken. Het onderzoek naar LolekHosted.net toonde echter aan dat deze dienst werd ingezet voor verspreiding van malware, DDoS-aanvallen, botnet-beheer, spamberichten en meer.

Europol’s European Cybercrime Centre (EC3) en het Joint Cybercrime Action Taskforce (J-CAT) hebben bijgedragen aan dit onderzoek door analytische ondersteuning en het faciliteren van informatie-uitwisseling tussen landen en instanties.