Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tot vier jaar cel voor doorzeven woning Amsterdam met AK-47 machinegeweer bij schietpartij

De rechtbank in Amsterdam heeft tot vier jaar cel opgelegd voor de beschieting van een woning met een AK-47 machinegeweer.

Op 26 augustus 2020 werd een woning aan de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid midden in de nacht doorzeefd met kogels. Agenten kwamen met spoed ter plaatse na de schietpartij en hebben een onderzoek ingesteld. In de woning waren meerdere personen aanwezig en één daarvan raakte lichtgewond.

Na onderzoek van de recherche kwamen meerdere verdachten in beeld. De drie mannen zijn aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij de beschieting. De rechtbank heeft de schuttersveroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Een andere verdachten kreeg 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De derde verdachte is vrijgesproken.

De officier van justitie zie had een veel hogere straf geëist van tien jaar gevangenisstraf tegen het drietal voor poging tot moord. Omdat dit niet bewezen kan worden, zijn de verdachten veroordeeld voor poging tot doodslag.