Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Tot zes jaar cel geëist voor poging ontvoering neven door gewapende mannen in Rotterdam

In hoger beroep is tot zes jaar gevangenisstraf geëist tegen verdachten van een poging om twee neven te ontvoeren in Rotterdam.

De slachtoffers kwamen in 2016 thuis na een avondje stappen in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Eén van de twee werd in een trappenhuis overvallen door twee gewapende mannen in politiekleding maar wist zichzelf te bevrijden en te ontkomen.

De tweede slachtoffer werd in een woning opgewacht door twee mannen met bivakmutsen en vuurwapens. De daders hebben de man vervolgens geboeid, zijn mond afgeplakt en een zak over zijn hoofd getrokken. Op het moment dat hij naar buiten werd meegenomen komt er toevallig een politieauto langsgereden. De ontvoerders geven hun missie op en gaan er bij het zien van de politie gelijk vandoor.

De rechtbank veroordeelde de twee mannen eerder tot gevangenisstraffen van zes mannen voor verboden wapenbezit en inbraak. De ontvoering werd niet bewezen geacht. Na de uitspraak zijn het OM en de verdachten in hoger beroep gegaan. Volgens de aanklager is er genoeg bewijs voor een poging ontvoering. Het gerechtshof doet op 20 maart uitspraak in deze zaak.