Tramschutter Gökmen T. steekt cipier in gevangenis Rotterdam in gezicht en nek

Gökmen T. alias de ‘Tramschutter’ heeft in de gevangenis De Schie in Rotterdam een cipier in zijn gezicht en nek gestoken.

T. zou het slachtoffer hebben aangevallen en gestoken met een scherp voorwerp. De cipier werd hierbij in zijn gezicht en nek geraakt. De man raakte desondanks slechts lichtgewond. In het ziekenhuis is hij behandeld aan zijn verwondingen. Dat melden Rijnmond en RTL Nieuws. De aanleiding voor de steekpartij, die plaatsvond op de terroristenafdeling, is niet bekend.

Op 18 maart 2019 opende T. plotseling het vuur in een volle tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Hierbij werden vier personen doodgeschoten en raakten zeven anderen gewond. De verdachte kon snel na de schietpartij worden aangehouden. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd en zegt uit zijn geloof te hebben gehandeld.

T. werd in maart 2020 veroordeeld voor de tramaanslag. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor het doodschieten van Roos (19), Daniël (28), Rinke (49) en Willem (74) met een terroristisch oogmerk, drie pogingen tot moord met een terroristisch oogmerk en het bedreigen van zeventien personen met een terroristisch misdrijf.