‘Transgender prostituee in Arnhem door eerste klant om het leven gebracht’

De transgender prostituee die vrijdagochtend dood werd gevonden in een woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem is vermoedelijk door haar allereerste klant in Arnhem vermoord.

Dat meldt De Gelderlander op basis van onderzoek. Het slachtoffer is een transgender afkomstig uit Venezuela. De vrouw was in de nacht van donderdag op vrijdag aangekomen in de woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat.

De woning had ze gehuurd om via advertenties op verschillende sites mannen te ontvangen. Bij de allereerste klant, die om 09.00 uur in de ochtend een afspraak maakte via WhatsApp, ging het vermoedelijk al mis.

Tussen 09.30 uur en 11.00 uur is de prostituee die werkte onder de naam ‘Bianca’ met veel geweld om het leven gebracht. De bloedsporen zouden op de muur zijn aangetroffen en de dader liet in de buur een bloedspoor achter van tientallen meters.

Voor ‘Bianca’ naar Arnhem kwam was ze werkzaam als prostituee in Rotterdam. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek van de politie naar de zeer gewelddadige moord is in volle gang.