Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Turkse medewerkster Zweeds consulaat neergeschoten in Izmir

Een Turkse medewerkster van het Zweeds consulaat is neergeschoten in Izmir.

In de wijk Konak in de stad heeft zich rond het middaguur een tragische gebeurtenis voorgedaan bij het Zweedse consulaat. Een Turkse medewerkster, werkzaam als secretaresse, werd voor het gebouw van het consulaat neergeschoten. De vrouw raakte hierbij zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens berichtgeving van de Turkse krant Habertürk zou de dader naar het consulaat zijn gekomen met de intentie om een visum te verkrijgen. Het motief achter de aanval is op dit moment nog onduidelijk.

De lokale gouverneur heeft bekendgemaakt dat de dader een man is met een verstandelijke beperking. De Turkse autoriteiten hebben hem na het incident gearresteerd.

Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken is nauw betrokken bij de situatie en staat in contact met de consul-generaal in Istanbul. De diplomatieke missie zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om de veiligheid van het personeel te waarborgen en de zaak verder te onderzoeken.

Deze aanval op een medewerkster van het consulaat is een schokkende gebeurtenis en werpt vragen op over de veiligheidsmaatregelen rondom diplomatieke vertegenwoordigingen. Het incident zal ongetwijfeld aandacht blijven trekken, zowel in Turkije als daarbuiten.