© Pexels / Pixabay

Rapper G Herbo riskeert 20 jaar cel voor buitmaken 1,5 miljoen met fraude en creditcards

G Herbo, de bekende rapper wiens echte naam Herbert Wright is, riskeert een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar na zijn betrokkenheid bij een fraudezaak van maar liefst $1,5 miljoen.

Op vrijdag 28 juli verscheen de rapper voor een rechtbank in Massachusetts, waar hij schuldig pleitte aan één aanklacht van samenzwering om fraude met creditcards te plegen en één aanklacht van het maken van een valse verklaring aan een federale ambtenaar.

De rapper maakte gebruik van gestolen accountinformatie als een bron van inkomsten, waarbij hij de betaalkaarten van slachtoffers gebruikte om een extravagante levensstijl te financieren en zijn carrière te bevorderen. Zijn acties troffen talloze bedrijven en individuen in de Verenigde Staten, die uiteindelijk bijna $140.000 moesten betalen voor ongeoorloofde transacties die door G Herbo waren uitgevoerd.

De aanklager, Joshua S. Levy, benadrukte dat deze zaak een belangrijk voorbeeld moet zijn voor anderen en dat individuen, ongeacht hun status, verantwoordelijk zullen worden gehouden voor hun criminele daden. G Herbo heeft zijn weelderige uitgaven trots tentoongesteld op sociale media, in muziekvideo’s en in de industrie, maar dit heeft nu geleid tot een ernstige juridische situatie.

Op 7 november zal de veroordeling van G Herbo plaatsvinden, en hoewel hij een maximale gevangenisstraf van 20 jaar riskeert, wordt er verwacht dat hij mogelijk een mildere straf zal krijgen, variërend van twee tot drie jaar. De rechtszaak tegen de rapper toont aan dat wetshandhavingsinstanties vastbesloten zijn om fraudeurs aan te pakken en te zorgen voor gerechtigheid voor de slachtoffers die zijn getroffen door dergelijke misdaden.