© Pexels / Pixabay

Twee doden en zes gewonden na schietpartij op bruiloftsfeest congrescentrum

Bij een schietpartij bij een congrescentrum in de Canadese hoofdstad Ottawa zijn twee mensen om het leven gekomen en zes gewond geraakt. De slachtoffers waren bezoekers van een bruiloftsfeest in de buurt van het vliegveld.

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats van het congrescentrum rond 22.20 uur lokale tijd. De twee dodelijke slachtoffers waren mannen van 26 en 29 jaar oud, inwoners van Toronto. Onder de gewonden zijn ook Amerikanen.

De politie tast nog in het duister over de dader of daders en hun motivatie. Er zijn nog geen arrestaties verricht en er is ook nog geen signalement.

De slachtoffers hadden een Arabische-Canadese achtergrond, maar de politie wil nog niet zeggen of het om een hate crime gaat. “Er is nog geen aanleiding om aan te nemen dat het om een aanval op een specifieke etnische of culturele groep gaat”, aldus een politiewoordvoerder.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de schietpartij veroordeeld. “Dit geweld is tragisch en onacceptabel. Het is schokkend voor onze hele gemeenschap”, aldus Trudeau.