VIDEO: Enorme partij hasj van ruim 6000 kilo in beslag bij oprollen internationale drugsbende

VIDEO: Enorme partij hasj van ruim 6000 kilo gepakt bij oprollen internationale drugsbende

Beelden van een actie tegen een drugsbende en de inbeslagname van ruim 6000 kilo hasj.

De Spaanse autoriteiten hebben een transnationale drugsorganisatie ontmanteld en vijf personen gearresteerd, waaronder de hoogste verantwoordelijke van een internationaal netwerk dat al maanden voortvluchtig was.

Op 1 september 2023 werd een vaartuig geladen met meer dan zes ton hasj onderschept ten zuiden van de Canarische Eilanden. Het vaartuig werd bestuurd door een groep criminelen die banden had met het ontmantelde drugsnetwerk.

De Spaanse politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld dat leidde tot de arrestatie van de vijf verdachten. De arrestaties vonden plaats in de provincies Alicante, Murcia, Las Palmas en Madrid.

Een van de verdachten is de hoogste verantwoordelijke van het drugsnetwerk, die al maanden voortvluchtig was nadat hij aan een politieoperatie was ontsnapt die in verschillende landen was uitgevoerd.

De infrastructuur van het netwerk in Spanje werd geleid door een belangrijke drugshandelaar die een logistiek netwerk beheerde dat grote hoeveelheden drugs naar verschillende Europese landen distribueerde.

Bij de huiszoekingen die zijn uitgevoerd, zijn onder andere meer dan 35.000 euro in contanten, twee vaartuigen en een voertuig in beslag genomen. Bij een van de uitgevoerde huiszoekingen werd ook een clandestien drugslaboratorium ontmanteld dat zich in een industriële loods in een stad in Murcia bevond.

De Spaanse autoriteiten benadrukken dat de ontmanteling van deze drugsorganisatie een belangrijke slag is tegen de georganiseerde misdaad.