© Instagram

Twee jongens aangehouden na bedreiging met op vuurwapen gelijkend voorwerp

De politie heeft donderdag 13 juli rond 20.35 uur twee jongens aangehouden na een bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan de Ster Bastion in Velserbroek. De aangehouden verdachten zijn een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Haarlem.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat er zou zijn geschoten in een winkelcentrum aan de Ster Bastion. Al snel bleek het niet te gaan om een schietpartij, maar om een bedreiging waarbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een stuk gereedschap zouden zijn gebruikt. Twee verdachten bedreigden een 17-jarige jongen uit de gemeente Velsen, waarna zij er op een scooter vandoor gingen. Uiteindelijk zijn deze 17-jarige jongen uit Amsterdam en 16-jarige jongen uit Haarlem aangehouden aan het Zijkanaal C in Spaarndam.

Na een zoekslag is geen op een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden. Wel is het gereedschap waarmee het slachtoffer werd bedreigd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Zij zitten nog vast. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed, maar is natuurlijk erg geschrokken. De politie roept iedereen op die iets weet over het incident om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.