Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Twee ‘onbekende’ mannen reden mee naar Amsterdam in vluchtauto liquidatie misdaadjournalist Peter R. de Vries

Bij de liquidatie van misdaadjournalist blijken nog zeker twee andere mannen betrokken te zijn geweest.

Dat blijkt uit verklaringen en antwoorden die de 35-jarige verdachte Kamil E. heeft gegeven. Hij wordt gezien als de chauffeur van de vluchtauto en ontkent dat hij iets wist van de moord. Naar eigen zeggen zou hij een dag voor de liquidatie opdracht hebben gekregen om iemand vanuit Rotterdam naar Amsterdam te vervoeren. Hij haalde vervolgens de 21-jarige vermeende schutter Delano G. op, die hij niet kende. Twee andere, voor Kamil E. onbekende mannen, stapten ook in. Om wie het gaat is niet bekend. Verdachte Delano G. heeft zich vooral beroepen op zijn zwijgrecht en geen verklaringen afgelegd over zijn mogelijke rol en wie de andere twee mogelijke betrokkenen zouden zijn geweest. Er waren twee mannen die klaar leken te staan om De Vries te filmen nadat hij werd doodgeschoten. De twee zijn te zien in een video en zijn nog niet aangehouden of voor zover bekend in beeld, qua identiteit, bij de politie.

De misdaadjournalist werd in juli neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moord daarmee te maken heeft is nog niet bekend en zal uit onderzoek moeten blijken.

In verband met de liquidatie zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de 21-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie van de bekendste misdaadjournalist van Nederland is voor zover bekend nog niet in beeld.