© YouTube

VIDEO: ‘Mannen die klaarstonden om te filmen’ na liquidatie Peter R. de Vries op bewakingsbeelden

Er zijn bewakingsbeelden, waar de mannen die klaar zouden hebben gestaan om Peter R. de Vries te filmen na de liquidatiepoging, duidelijk te zien zijn.

Het gaat om een filmpje van een bewakingscamera waar eerst de misdaadjournalist te zien is die naar zijn auto loopt. Kort daarna, om precies te zijn op 1.30 min in de video, zijn twee mannen met schoudertasjes te zien. Het tweetal pakt zonder aanleiding een telefoon en loopt achter De Vries aan. Op andere beelden is te zien dat de twee nadat de misdaadjournalist is neergeschoten dichterbij komen. De politie onderzoekt nu of de mannen betrokken waren bij de liquidatie en klaarstonden om te filmen. Kort na de schietpartij verschenen al snel beelden online van de zwaargewonde Peter R. de Vries.

In verband met de liquidatie zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de 21-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie van de bekendste misdaadjournalist van Nederland is voor zover bekend nog niet in beeld.