Twee verdachten gepakt in onderzoek politie en Belastingdienst inzake witwassen

Op dinsdag 5 september 2023 heeft de politie, samen met de Belastingdienst, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en de gemeenten Goirle en Tilburg, een integrale actie uitgevoerd tegen witwassen.

Bij de actie zijn twee verdachten aangehouden, een 52-jarige man uit Goirle en een 48-jarige man uit Tilburg. Ook zijn er twee woningen en een bedrijfspand in Roosendaal doorzocht.

De 52-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, is aangehouden op verdenking van witwassen en valsheid in geschrifte. De 48-jarige verdachte is aangehouden op verdenking van witwassen.

Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen, waaronder administratie en een vuurwapen. Dit zal verder onderzocht worden.

De politie en de Belastingdienst nemen witwassen zeer serieus. Witwassen is een ernstig delict dat de samenleving schaadt. Door witwassen wordt geld dat is verdiend met criminele activiteiten, zoals drugshandel of mensenhandel, witgewassen en legaal gemaakt. Dit maakt het voor criminelen mogelijk om hun illegale activiteiten voort te zetten.