Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Zware explosie bij pand Amsterdam, politie zoekt getuigen

Op woensdagochtend 6 september 2023 heeft er een zware explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Galjootstraat in Amsterdam.

De explosie heeft een ravage aangericht, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De politie is een onderzoek gestart en is dringend op zoek naar getuigen.

De explosie vond plaats rond 06.53 uur. Agenten die ter plaatse kwamen, troffen een zwaar beschadigde woning aan. De voordeur was ontploft en een raam was kapot. Ook enkele geparkeerde auto’s waren beschadigd.

De bewoners van de woning waren op het moment van de explosie thuis, maar raakten niet gewond. Ze wisten zichzelf in veiligheid te brengen.

Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat er een explosief bij de voordeur is achtergelaten. De explosie is veroorzaakt door een man die vervolgens is weggerend naar een donkerkleurige scooter op de Hooivletstraat. Hij is daarop gesprongen en in de richting van de Barkentijnkade gevlucht.

Het signalement van de verdachte is als volgt:

  • Man
  • Gezet/gespierd postuur
  • Zwarte jas met capuchon
  • Zwarte broek
  • Rugtas merk North Face

De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of gehoord van de explosie of de verdachte. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De explosie is een ernstige zaak. De politie doet er alles aan om de dader op te sporen.