Tweede man gezocht voor moord Bas Vijzelaar bij verkoop/rip dure horloges

De politie is op zoek naar een tweede persoon in verband met de moord op Bas Vijzelaar.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zaterdag 14 maart gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. De 33-jarige man zou de avond daarvoor om het leven zijn gebracht. Op de ochtend van 14 maart zag een voorbijganger bloed, glas en een mobiele telefoon liggen op de Kanaaldijk Oost. Met behulp van een sonarboot en duikers heeft de politie Vijzelaars auto en lichaam onder het wateroppervlak aangetroffen.

Na onderzoek kreeg de politie al snel een verdachte in beeld. De 30-jarige man werd twee dagen later, op 16 maart, aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid. Uit camerabeelden blijkt dat er vermoedelijk een tweede persoon betrokken is geweest bij de moord op Bas Vijzelaar. Er zijn onder meer camerabeelden die daarop wijzen. De recherche roept mensen die meer weten op om zich te melden.

Bronnen melden Crime Nieuws dat er sprake zou zijn geweest van een uit de hand gelopen verkoop/rip van dure horloges. Het slachtoffer, Bas Vijzelaar, handelde in exclusieve horloges zoals Rolex en andere prijzige merken. Het onderzoek is in volle gang en de recherche houdt rekening met meerdere mogelijke scenario’s.