Vrouw met heroïne en cocaïne in bh aangehouden voor dealen harddrugs vanuit auto

De politie heeft in Amersfoort verdachte van drugsdealen aangehouden na het aantreffen van een partij heroïne en cocaïne in een bh.

Naar aanleiding van anonieme meldingen startte de recherche een onderzoek in naar mogelijke drugsdealers in de stad. Tijdens het onderzoek bleek dat er inderdaad in diverse wijken in Amersfoort, maar ook in Leusden, Bunschoten en Soest onder andere vanuit een auto gedeald werd door een man en een vrouw. De recherche besloot daarop de auto te volgen en te observeren.

De verdachten, een vrouw van 21 jaar uit Amsterdam en een man van 24 jaar uit Amersfoort, werden na een achtervolging klemgereden in hun auto door de politie. De man is aangehouden op de Heiligenbergerweg en de vrouw op de Meridiaan. De derde verdachte wist te ontkomen. De politie weet wie het is en is nog op zoek naar de man.

Bij de vrouw is er een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Ze had in haar bh 99 bolletjes zitten: 49 met cocaïne en 49 met heroïne en eentje met hash. Daarnaast bleek de verdachte ook een grote hoeveelheid cash op zak te hebben. Daarop is ze aangehouden op verdenking van de handel in drugs. De man is ook opgepakt en na verhoor weer heengezonden.

Na de aanhouding werd de woning van de nog niet aangehouden verdachte op de Liendertseweg doorzocht. De recherche trof daar een handelshoeveelheid harddrugs aan. Het onderzoek naar de mogelijke drugshandel en andere betrokkenen wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.