Tweede verdachte in beeld voor zware mishandeling slachtoffers in dinopakken

De Utrechtse politie heeft in een onderzoek naar een zware mishandeling van slachtoffers in dinopakken een tweede verdachte herkend. Een derde wordt nog gezocht.

Op vrijdagavond 11 februari 2022 is een vriendengroep op stap in Utrecht. Ze zetten hun auto in de parkeergarage in winkelcentrum Hoog Catharijne. Voor de lol hebben twee van hen een dino-pak aan. Tijdens het uitgaan gaat alles prima maar als de vrienden rond 23.45 uur teruglopen naar de garage worden ze lastiggevallen door een groep mannen.

De vriendengroep krijgt flink wat klappen en er wordt geschopt en geslagen. Op bewakingsbeeld is te zien dat één van de mannen aan de staart trekt van de man in het dino-pak. De vrouw in het dino-pak krijgt twee keer een harde trap in haar buik. Een van de vrienden krijgt dan rake klappen, raakt bewusteloos en valt. Hij wordt een paar keer tegen z’n hoofd geschopt.

De politie heeft in onder meer opsporingsprogrammas aandacht besteed aan de zware mishandeling. Een eerste verdachte meldde zich bij de politie en is aangehouden. Een tweede verdachte is nu herkend maar een derde wordt nog gezocht.