Tweeling uitgehongerd, vastgebonden en gedwongen om schoonmaakmiddelen te drinken door ouders

In de Verenigde Staten is een stel aangehouden die beschuldigd wordt door hun tweeling van zware mishandeling. De jongen en meisje waren ernstig ondervoed.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. Het gezin komt uit een voorstad van Houston. De 15-jarige tweeling werd uitgehongerd, vastgebonden met handboeien en moesten bleek en andere schoonmaakmiddelen drinken. Naar eigen zeggen kregen ze chemische schoonmaakmiddelen in hun mond gespoten als ze teveel praatten. Volgens de lokale tv-zender KHOU moesten de twee ook gedwongen hun eigen urine en uitwerpselen eten. In verschillende Amerikaanse media wordt het huis waar de mishandelingen plaatsvonden het house of horrors genoemd.

De slachtoffers wisten uiteindelijk te ontsnappen doordat de jongen een sleutel van de handboeien in handen kreeg. Hij verstopte deze in zijn mond tot hij zich kon bevrijden. Vervolgens zijn ze de straat op gerend en hebben hulp gezocht bij buren. Pas na dertig minuten kregen ze hulp aangeboden. De politie is ingeschakeld en heeft een onderzoek gestart. De ouders zijn aangehouden en alle kinderen zijn ondergebracht bij de kinderbescherming.

De moeder blijkt tien jaar geleden al eens veroordeeld voor kinderverwaarlozing. Ze kreeg een half jaar cel in Louisiana nadat ze een 5-jarig kind zou hebben ondergedompeld in heet water. De vrouw zit samen met haar partner vast en riskeert een langdurige gevangenisstraf mochten alle feiten bewezen verklaard worden.