Tweetal na anonieme tips aangehouden voor grootschalige drugshandel en witwassen

Op dinsdag 2 april heeft het Regionaal Financieel Team (RFT), een gezamenlijk initiatief van de politie, de FIOD en het Openbaar Ministerie, twee mannen van 60 en 42 uit Pijnacker en Waddinxveen aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen.

Naar aanleiding van anonieme tips kwam naar voren dat de verdachten zich mogelijk bezighielden met handel in verdovende middelen en witwassen op grote schaal over een langere periode. Hierop is het RFT een uitgebreid onderzoek gestart, wat leidde tot de aanhoudingen.

Bij doorzoekingen in een bedrijfspand in Barendrecht en de woningen van de verdachten zijn administratie en diverse gegevensdragers in beslag genomen. Beide verdachten zitten momenteel in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Het onderzoek van het RFT onder leiding van een officier van justitie wordt onverminderd voortgezet. De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid vanwege de rol die het speelt in de effectieve bestrijding van verschillende vormen van ernstige criminaliteit.