VIDEO: Schutter gezocht voor schieten op kickboksers geparkeerd bij sportschool
© screenshot

VIDEO: Schutter gezocht voor schieten op kickboksers geparkeerd bij sportschool

Op dinsdag 12 december 2023 werden een 31-jarige Poolse kickbokser en zijn sparringpartner doelwit van een schietincident bij een sportschool aan de Druivenstraat in Breda.

Een onbekende man opende rond 13.40 uur het vuur op de auto waarin de twee mannen zaten, direct na hun trainingssessie. Ondanks de directe nabijheid raakte de schutter niemand.

De kickboksers, in Nederland voor een trainingskamp, waren net klaar met hun training in de wijk Breda-Oost toen de aanval plaatsvond. Het motief achter de aanslag is voor de slachtoffers een raadsel, aangezien zij aangaven geen idee te hebben waarom zij doelwit waren.

Uit onderzoek blijkt dat de dader urenlang het terrein rond de sportschool in de gaten hield voordat hij tot actie overging. De schutter, beschreven als een man met een donkere huidskleur en een buitenlands accent in zijn Nederlands, droeg een verband om zijn linkerhand. Zijn handelingen suggereren een gebrek aan ervaring met vuurwapens, gezien de mislukte poging om de slachtoffers te raken en de schade aan de sportschool.

De politie heeft twee voertuigen in verband gebracht met de dader: een gehuurde Toyota Yaris en een Opel Corsa, waarbij de laatstgenoemde na het incident werd gebruikt om te vluchten. Hoewel de huurder van de Toyota Yaris bekend is bij de politie, is de identiteit van de bestuurder op de dag van het incident nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de bestuurder van de Opel Corsa.

De politie zet het onderzoek voort en roept getuigen op zich te melden om meer licht op de zaak te werpen.