Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Tweetal vast na onderschepping pakketje met 24 kilogram heroïne op vliegveld

De Britse politie heeft verdachten aangehouden in verband met een pakket heroïne van 24 kilogram op een vliegveld.

Twee mannen zijn in staat van beschuldiging gesteld na een onderzoek door de National Crime Agency (NCA), nadat een pakket met 24 kilo heroïne werd onderschept op weg naar Liverpool. De drugs werden ontdekt tijdens een controle op het vliegveld.

De verdachten, James Poland (43) uit Tobacco Wharf, Liverpool, en Christian Adams (33) uit Churchill Avenue, Birkenhead, verschenen voor de rechtbank van Wirral en worden beschuldigd van het importeren en leveren van harddrugs.

Op maandag 21 augustus zullen ze opnieuw voor de rechtbank verschijnen, dit keer in Liverpool Crown Court.

Het pakket met de drugs, dat een straatwaarde heeft van ongeveer £2 miljoen, werd onderschept door douaneofficieren op de luchthaven van Birmingham op 19 juli. Daarna startte de NCA een onderzoek. Op zaterdag 22 juli werden beide mannen gearresteerd door rechercheurs van de NCA in Merseyside.

Richie Davies, de commandant van de NCA, zei: “De toelevering van heroïne veroorzaakt aanzienlijke schade aan gebruikers, de samenleving en de economie, en de smokkel ervan naar het VK is een belangrijke bron van inkomsten voor georganiseerde misdaadgroepen. We werken actief samen met partners in het buitenland en in het VK om de import van drugs te voorkomen en ze te onderscheppen voordat ze onze gemeenschappen bereiken.”