Kleinschalig drugslabje ontdekt in woning na tip – Twee verdachten aangehouden

De politie heeft na een tip een kleinschalig drugslabje ontdekt en ontmanteld.

Op donderdagavond werd in een woning aan de Sporenkampweg in Tegelen een kleinschalige productielocatie van verdovende middelen aangetroffen. De politie heeft de twee bewoners van het pand direct aangehouden.

Naar aanleiding van een tip ging de politie naar de betreffende woning en ontdekte daar een kleinschalig drugslaboratorium. Om de situatie veilig en professioneel te kunnen behandelen, heeft de politie de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ingeschakeld, onder leiding van de Rechter Commissaris.

Vrijdag is de doorzoeking van de woning en het tuinhuis voortgezet. Tijdens de doorzoeking werden diverse grondstoffen aangetroffen die gebruikt worden bij de bereiding van synthetische drugs. Ook werd er een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en is een vuurwapen met munitie in beslag genomen.

Het onderzoek op de locatie is inmiddels afgerond. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast voor nader verhoor. Het onderzoek naar hun betrokkenheid bij de productie en handel van verdovende middelen zal worden voortgezet door de politie.