Maandag heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel. De verdachten zouden onder meer hebben geprobeerd om 2464 kilo hasj naar Nederland te smokkelen. Eén van de twee mannen wordt ook verdacht van faillissementsfraude.

De drugs werden vervoerd in geprepareerde vrachtwagens. In december 2012 werd ruim 9,5 kilo heroïne in de accubak van een vrachtwagen naar Noorwegen gesmokkeld. Het transport werd in Noorwegen onderschept. De chauffeur is aangehouden en veroordeeld.

De verdachten zouden ook hebben geprobeerd om 2464 kilo hasj van Spanje naar Nederland te smokkelen. Een vrachtwagen met bevroren kipfilet als deklading werd gebruikt om de hasj te vervoeren. Het transport is nooit naar Nederland gekomen want de chauffeur van de vrachtwagen werd betrapt bij het inladen van de hasj. Daarnaast worden de mannen verdacht van de uitvoer van 139 kilo hasj en 30 kilo wiet.

Bij de doorzoeking in Lopik is beslag gelegd op 18.860 euro, meerdere voertuigen, administratie, telefoons en digitale gegevensdragers. De verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl