In Mexico is één van de leiders tevens gezicht van de burgerwachten en de strijd tegen de drugskartels, Dr. José Manuel Mireles Valverde, opgepakt. Ruim honderd gewapende burgerwachten werden ook gearresteerd.

Dr. Mireles is aangehouden op verdenking van het overtreden van de Mexicaanse wapenwet. De aanhouding vond binnen 24 uur plaats nadat Dr. Mireles samen met 600 zwaarbewapende burgerwachten op een plein in een stad verscheen en aankondigde de georganiseerde misdaad aan te gaan pakken. Hij beloofde zelfs huiszoekingen te gaan doen bij criminelen. Of zijn arrestatie hier mee te maken heeft is niet bekend.

Het is in Mexico alom bekend dat de burgerwachten zware vuurwapens en explosieven bij zich dragen om kans te kunnen maken tegen de drugskartels waar ze tegen strijden. Waarom de federale politie en de Mexicaanse marine het besluit hebben genomen om de dokter nu wel op te pakken is een raadsel. Hij is een bekend figuur in Mexico en iedereen weet wat hij doet en dat hij zich daarvoor dient te bewapenen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl