Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tweetal veroordeeld tot 7 en 11 jaar voor dodelijke schietpartij in parkeergarage Amsterdam

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot 7 en 11 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij in een parkeergarage in Amsterdam.

De dodelijke schietpartij vond plaats in de nacht van 18 mei 2019. In de parkeergarage ontstond een schermutseling tussen meerdere personen. De twee mannen mengden zich in de groep. Een van hen rende daarop naar zijn auto en kwam terug met een vuurwapen, dat hij even later overhandigde aan de andere man. Die schoot daarop het slachtoffer van heel dichtbij in zijn nek. De 24-jarige Orpheo Gefferie overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

De twee verdachten van 21 en 22 jaar oud zijn door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 11 en 7 jaar cel voor de fatale schietpartij in parkeergarage The Bank aan het Rembrandtplein. Naast hun celstraf moeten de twee mannen de nabestaanden in totaal ruim 80.000 euro schadevergoeding betalen. Eén van de verdachten was tot voor kort nog voortvluchtig en werd recent aangehouden in Spanje.