© YouTube

Verdachten opgepakt voor diefstal auto’s gebruikt bij vergismoord/liquidatie Mehmet Kilicsoy

De politie heeft in het onderzoek naar de vergismoord/liquidatie op Mehmet Kilicsoy in Beuningen, verdachten aangehouden.

Op 6 juli 2020 werd de man in de vroege ochtend door twee schutters onder vuur genomen in het centrum van Beuningen. Hij zou op dat moment onderweg zijn geweest naar een schilderklus. De daders zijn na de liquidatie op de vlucht geslagen in een bestelbusje. Later zijn de twee overgestapt in een zwarte Renault Megane. De auto werd later uitgebrand teruggevonden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de moord.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en ook gekeken naar het leven van Kiliscoy. Er is helemaal niets verdachts gevonden. Zijn familie ging er vanaf het begin al van uit dat het om een vergismoord gaat. Het gaat om de laatste foute liquidatie in een reeks van vergismoorden. De laatste zeven jaar zijn er zeker dertien personen per vergissing doodgeschoten. De politie kan niet zeggen wie het echte doelwit van de liquidatie in Beuningen dan wel was. ‘We zoeken mensen die ons antwoorden kunnen geven’, aldus de woordvoerder.

Vanaf het begin van het onderzoek kwamen een witte Volkswagen Transporter en een zwarte Renault Megane in beeld. Beide auto’s bleken gestolen te zijn, een in Amsterdam en een in Den Haag. Het onderzoek naar deze auto’s leidde de politie naar een aantal verdachten die vermoedelijk deze auto’s hebben gestolen. Het gaat om drie verdachten uit Den Haag, twee mannen en een vrouw. Ze werden op 23 en 24 februari aangehouden. In december heeft de politie al op meerdere plekken panden doorzocht. Mede op basis van de in beslag genomen spullen kon het team de verdachten nu aanhouden. Ze zijn verhoord en daarna weer vrijgelaten, maar blijven wel verdachte.

Het onderzoek en het verhoor van de aangehouden verdachten heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten voor de schietpartij. In Opsporing Verzocht liet het onderzoeksteam al weten dat er verschillende sporen naar Amsterdam leiden. Het onderzoek gaat de komende tijd onverminderd door. Meer aanhoudingen voor de vergismoord/liquidatie op Mehmet Kilicsoy worden niet uitgesloten.