Twintig jongeren op boot in Leiden overgoten en besmeurd met drek

De politie onderzoekt een zaak waarbij een groep van twintig jongeren op een boot in Leiden besmeurd is met drek.

Op zaterdagmiddag 24 juni hebben twee nog onbekende personen een groep van twintig jongeren die op een boot op de Singel voeren, overgoten met drek. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Het voorval vond plaats rond 14.45 uur ter hoogte van de Reuvensbrug. De groep jongeren voer op hun boot over de Singel toen de twee verdachten vanaf de brug een emmer met drek over hen heen gooiden. Na de daad gingen de verdachten er snel vandoor. De geschrokken groep jongeren heeft aangifte gedaan bij de politie.

Van een van de verdachten is een duidelijk signalement bekend. Hij is een man met een lichte huidskleur, tussen de 20 en 30 jaar oud, en heeft een normaal postuur. Zijn haar is kort en donker van kleur. Tijdens het incident droeg hij donkere bovenkleding en een zwart petje.

De politie is nu op zoek naar getuigen die op zaterdag 24 juni tussen 14.30 uur en 15.10 uur iets gezien of gehoord hebben op de Singel in Leiden, in de buurt van de Reuvensbrug.

Als iemand meer informatie heeft over de verdachten of het incident, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. Getuigen kunnen belangrijke informatie verstrekken om de daders op te sporen en verantwoordelijk te houden voor hun acties.